Skriv en recension Eddie - 072-981 22 33 Christer - 076-305 62 00

Om oss

Vad är 3D-bågskytte?

Vi har båda tävlat i bågskytte inom grenen som heter 3D-bågskytte som har sitt ursprung i bågjakt.
Bågskyttar som höll på med bågjakt ville kunna träna på naturliga tredimensionella djurliknande mål i naturen under tiden det inte var jaktsäsong så man skapade helt enkelt djur i gummi. Med tiden har detta utvecklats till det vi idag kallar 3D-bågskytte där en patrull består av 3-5 personer går runt en snitslad bana i naturen och stannar till på olika stationer för att skjuta på gummerade 3d-djur med poängmarkering. Man bokför gruppens poäng och går till nästa station tills man gått runt hela banan. Man kan utöva denna sport från ca 10 års ålder till man inte orkar dra sin båge längre.

Det finns ganska många bågskytteklubbar i Skåne men det finns ingen eller väldigt få banor som är permanenta. Den största anledningen till detta är säkert för att det är väldigt svårt att få tag i skogsmark där man kan utöva bågskytte, mycket på grund av jakt men även gång och cykelstråk mm.

Vi ville erbjuda aktiva skyttar någonstans att kunna träna 3D-skytte i naturen då även dessa möjligheter är begränsade i Skåne. Samtidigt ville vi erbjuda de som inte ännu har upptäckt sporten en möjlighet att prova på. Vill man börja träna efter att ha besökt oss kan vi rekommendera någon klubb i din närhet.

Vem är vi?

Christer Nilsson

Vanligtvis arbetar jag på utvecklingsavdelningen på ASSA ABLOY Entrance systems i Landskrona.
Att jag började med bågskytte var mest en slump, jag provade bågskytte för första gången på en afterwork. Tyckte det var roligt och gick med i Kävlinge bågskytteklubb och började träna och så småningom också tävla.

Eddie Persson

Till vardag jobbar jag på OP entreprenad i hela Skåne men mestadels i Kristianstad. Bågskytte för min del startade när min stora flicka började med skyttet, sedan var jag själv fast. Är medlem i Skurups bågskytteklubb där jag även är tränare för 3d-skyttet.